Oyo State Governorship election result 2023: Seyi Makinde declared winner of di poll

Di Independent Electoral Commission, Inec, don return Govnor Seyi Makinde of di All Progressives Congress, APC, as di winner of Oyo state govnorship poll.

E poll a total of 563,756 to beat im closest rival Teslim Folarin of APC wey get 356,685

Na Inec resident electoral commissioners for each state dey call di winner and results for di state afta dem collate at di local goment level and bring to di state collation centre.

Millions of Nigerians vote for wetin some sabi pipo say be di most competitive general elections since military rule end.

Nigerians vote to elect govnors and also lawmakers into di state house of assemblies.

18 political parties participate for di polls and unlike di presidential election, na only 28 out of di 36 states of di federation participate.

But asides di govnorship election wey happun for 28 states, elections for members of state assembly happun for all di 36 states of di kontri.

According to di Independent National Electoral Commission, Inec, 993 State Houses of Assembly seats bin dey up for grabs.

Na 33 local goment areas dey Oyo state wey be di commercial capital of Nigeria.

Move around di map to see di results local goment by local goment

Na here you go see di complete results from di 28 states wen Inec begin declare dem